Category Archives: Rendezvények

Semmelweis Nap 2014

A több éves hagyománynak megfelelően ez évben is Cegléd Város Önkormányzatával közösen került megrendezésre az Ápolók Napi és Semmelweis Napi ünnepség a kórház parkjában. Az ünnepség kezdete előtt a résztvevők egy perces néma felállással emlékeztek az 59 éves korában váratlanul elhunyt Faragó Tivadarra, aki 39 éven át volt a kórház orvosi műszerésze. A Himnusz hangjai… Read More »

Szélforgó Családi Napközi megnyitó

[slideshow_deploy id=’2432′] „Manóbukfenc” hétfőn, „Gyönyörű mesevár” kedden, „Természetközelben” szerdán,” Kicsi művészek tanodája” csütörtökön, és „Cini-cini muzsika”program várja pénteken a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet kórháza udvarán a hajdani baleseti sebészet műtője helyén a dolgozók apró, 0-3 év közötti csemetéit a szeptember idusán ünnepélyes keretek között átadott 14 apróságot befogadó családi napközi. Az étkeztetést természetesen… Read More »

A kórház napkollektoros rendszerének átadása

[slideshow_deploy id=’2393′]   Az ország legnagyobb egybefüggő, 136 darabból álló napkollektoros rendszerét adták át azon a projektzáró rendezvényen, melyet a Toldy Ferenc Kórházban tartottak január 23-án. Ismételten egy sikeres energetikai projekt megvalósításán van túl a ceglédi kórház, ahol egy 136 darabos napkollektorból álló rendszert adtak át és amellyel meleg vizet állítanak elő a kórház területén… Read More »

Újabb adomány a gyermekosztálynak

Az “Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” második alkalommal adott át ma adományt a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztálya részére. Az első alkalommal – előzetes egyeztetés után – egy hiánypótló, újraélesztésnél használatos lélegeztető készüléket kapott az osztály, most pedig egy több száz ezer forint értékű infúziós pumpa került átadásra, melyet az osztályvezető… Read More »

Griffek és indák

Blaskó Sándor egyik legkövetkezetesebb ápolója és újrafogalmazója az ősi magyar hagyománynak. Korábban kőből, fából emelt köztéri szobrai tették ismertté. Mostanában kismérető, égetett, festett domborművei viszik hírét az egykor Mongóliából a Kárpát-medencéig ismert vizuális nyelvnek. Ha nem akarok „belelátni”, örülhetek a szépségesen dekoratív tárgyaknak. Csodálhatom a magyar népművészetből is ismert ornamentikát. A magyar és keleti mitológiai… Read More »

Dr. Korompay Tihamér emlékünnepség

Intézményünkben 2014. február 7-én ünnepi megemlékezést tartottunk a volt kórházigazgató, sebész főorvos, Dr. Korompay Tihamér születésének 100. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen részt vettek Dr. Korompay Tihamér családtagjai, volt kollegái. Az Intézmény halljában lévő emléktáblánál Dr. Pusztai Dezső főigazgató, a család nevében pedig Zsámberger Laura, Dr. Korompay Tihamér dédunokája helyezett el koszorút. Dr. Korompay Tihamér 1914.… Read More »

Rejtek a ceglédi kórházban

Kedden délután új szobrot állítottak fel a ceglédi Toldy Ferenc Kórház kertjében. A Rejtek nevet viselő alkotást a Cegléden élő Csurgai Ferenc szobrászművész készítette még 2005-ben, s az elmúlt nyolc évben egy családi ház kertjét ékesítette. A szobor – mint ahogy azt Csurgai Ferenctől megtudtuk – Cegléd Város Önkormányzat az alkotóval közös összefogásban egy sikeres… Read More »

Magyar Ápolók Napja 2013

A Magyar Ápolási Egyesület immár harmadik alkalommal ünnepelte meg a Magyar Ápolók Napját 2013. február 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A Magyar Ápolási Egyesület felterjesztésére Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere kitüntetéseket adományozott az Egyesületünk tagjai számára. A kitüntetéseket az ünnepség keretében Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár adta át. Pro Sanitate-díjat öt fő, Az… Read More »

K&H Gyógyvarázs program

A Kereskedelmi és Hitelbank kilenc éve indította el „Gyógyvarázs” gyermek-egészségügyi programját. Ennek során először a dolgozóik, később pedig a fiókjaikban kihelyezett gyűjtőurnáknak és reklámjuknak köszönhetően egyre több játékkal, könyvvel és gyógyászati eszközzel és műszerrel tudják segíteni a sikerrel pályázókat. A szeptember 17-ei helybéli átadáson megjelent Hegedűs Ágota alpolgármester és dr. Pusztai Dezső a Ceglédi Toldy… Read More »