Category Archives: Híreink

Magyar Ápolók Napja Kórházunkban

„Az ápolás nem ismer különbséget ember és ember között” Kossuth Zsuzsanna   Magyar Ápolók Napja Kórházunkban   A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére minden évben február 19-e a Magyar Ápolók Napja, a magyar ápolás megteremtőjének, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója   A kórház aulájában a nap tiszteletére Dér Ilona – Intézményünk ápolási igazgatója, valamint Magyar Tiborné –… Read More »

Dr. Pusztai Dezső, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetője lett Pest vármegye díszpolgára

Dr. Pusztai Dezső, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetője lett Pest vármegye díszpolgára, az elismerő díjat a Vármegyenapon vette át.   „Pest Vármegye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 364 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. A Vármegyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A… Read More »

Vármegyei Etikai Bizottság választási eredménye

Vármegyei Etikai Bizottság Pest Vármegye Budapest Dél-pesti Körzet   Bizottsági tagjai Dr. Becker Dávid Dr. Dósa Ágnes Dr. Ender Ferenc Dr. Géczi Zoltán (fogorvos) Maradics Nóra Maid (egyéb diplomás) Dr. med habil Mészner Zsófia PhD Dr. Nyirády Péter Dr. Piróth Zsolt PhD Dr. Virág Balázs Prof. Dr. Zima Endre István Póttagok Balló Henrietta (egyéb diplomás)… Read More »

Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap Magyarországon

október 14.   A Szervdonációs és Transzplantációs Európa Nap vagy más néven Európai Donációs Nap 1996-ban került először megrendezésre Genfben. Később, 2005-ben, a WHO világnappá nyilvánította, majd 2007 óta többször is megrendezésre került. Az Európa Tanács kezdeményezte a Szervdonáció és Transzplantáció Európai Napjának, tulajdonképpen ünnepi rendezvényének megtartását, amelynek eredeti célja ma is ugyanaz, hogy tiszteletünket… Read More »

Ápolók napja és Semmelweis nap 2021

A hagyományoknak megfelelően 2021-ben is Cegléd Város Önkormányzatával közösen ünnepeltük az Ápolók Napját és a Semmelweis Napot. A fekvő- és járóbetegellátás, az alapellátás orvosain, szakdolgozóin, technikai munkatársain kívül vendégeink közt üdvözölhettük a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetből: Dr. Vályi-Nagy István főigazgatót, Müller Péter orvosigazgatót Ladányi Mártát a Területi Koordinációs Főosztály vezetőjét, Némethné Papp Katalin… Read More »

2021. május 12. Ápolók Nemzetközi Napja

Minden ápoló, egészségügyi dolgozó ezen a napon Florence Nightingale emléke előtt tiszteleg. Az ápolók napját egy brit ápolónő, Florence Nightingale születésnapján ünnepeljük az egész világon. A Lámpás Hölgyként is ismert ápolónő 1820. május 12-én született, és szó szerint éjjel-nappal ápolta a betegeket, valamint megszervezte a betegek éjjeli ellátását is. Ő volt, aki megfogalmazta: “az ápolónő… Read More »

Magyar Ápolók Napja 2019

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére az Országgyűlés 2014. február 19-e óta Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Ez évben is a Duna Palota adott otthont az országos ünnepségére a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében. Az ünnepi beszédek és a műsor után került sor a díjak átadására. Intézményünkből Kosaras Lászlóné, az Idegyógyászati Osztály vezető… Read More »