Category Archives: Híreink

Ápolók napja és Semmelweis nap 2021

A hagyományoknak megfelelően 2021-ben is Cegléd Város Önkormányzatával közösen ünnepeltük az Ápolók Napját és a Semmelweis Napot. A fekvő- és járóbetegellátás, az alapellátás orvosain, szakdolgozóin, technikai munkatársain kívül vendégeink közt üdvözölhettük a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetből: Dr. Vályi-Nagy István főigazgatót, Müller Péter orvosigazgatót Ladányi Mártát a Területi Koordinációs Főosztály vezetőjét, Némethné Papp Katalin… Read More »

2021. május 12. Ápolók Nemzetközi Napja

Minden ápoló, egészségügyi dolgozó ezen a napon Florence Nightingale emléke előtt tiszteleg. Az ápolók napját egy brit ápolónő, Florence Nightingale születésnapján ünnepeljük az egész világon. A Lámpás Hölgyként is ismert ápolónő 1820. május 12-én született, és szó szerint éjjel-nappal ápolta a betegeket, valamint megszervezte a betegek éjjeli ellátását is. Ő volt, aki megfogalmazta: “az ápolónő… Read More »

Magyar Ápolók Napja 2019

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére az Országgyűlés 2014. február 19-e óta Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Ez évben is a Duna Palota adott otthont az országos ünnepségére a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében. Az ünnepi beszédek és a műsor után került sor a díjak átadására. Intézményünkből Kosaras Lászlóné, az Idegyógyászati Osztály vezető… Read More »

Részleges látogatási tilalom

Tisztelt Látogató! Intézményünkben 2019.01.22-től részleges látogatási tilalom lép érvénybe. Részletes tájékoztatónkat [ ezen a linken érheti el ].

Nyílt nap a pályaválasztás előtt álló diákok számára a Toldy Ferenc Kórházban

Kórházunk 2018. április 5-én 13.00 órától nyílt napot szervez pályaválasztás előtt álló diákok számára. Célcsoportként a 13 éves kortól 23 évesig terjedő korig szeretnénk megszólítani. A programon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: nyiltnap@toldykorhaz.hu email címen 2018. április 3. 12:00 óráig. A program célja, hogy a továbbtanulás előtt, illetve a pályaválasztás előtt álló diákok az egészségügyről,… Read More »

Szűrőbusz Cegléden 2018. március 09-én

“HELYBE VISSZÜK A SZŰRŐVIZSGÁLATOKAT” 2018. március 09-én, pénteken 10.00. és 16.00 óra között a TESCO-PARKOLÓJÁBAN ingyenes szűrés lesz Cegléden. A szűrővizsgálatokra az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeket várjuk. A szűrőbuszt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) biztosítja a lakosság részére. A szűrővizsgálatokat pedig a Toldy Ferenc Kórház és… Read More »

Magyar Ápolók Napja 2018.

Február 19. a magyar ápolás megteremtőjének, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja. A Duna Palotában került sor az ez évi országos ünnepségére a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében. Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán – egészségügyért felelős államtitkár – ünnepi köszöntőjében – kijelentette: “A betegek által igényelt törődést nem az épületek vagy a műszerek nyújtják, hanem az… Read More »

Részleges látogatási tilalom

Tisztelt Látogató! Intézményünkben 2018.02.20-tól részleges látogatási tilalom lép érvénybe. Részletes tájékoztatónkat [ ezen a linken érheti el].