K&H Gyógyvarázs program

Utoljára módosítva: 2017-11-13

A Kereskedelmi és Hitelbank kilenc éve indította el „Gyógyvarázs” gyermek-egészségügyi gyógyv1programját. Ennek során először a dolgozóik, később pedig a fiókjaikban kihelyezett gyűjtőurnáknak és reklámjuknak köszönhetően egyre több játékkal, könyvvel és gyógyászati eszközzel és műszerrel tudják segíteni a sikerrel pályázókat. A szeptember 17-ei helybéli átadáson megjelent Hegedűs Ágota alpolgármester és dr. Pusztai Dezső a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Nagy Edit, a K&H gyömrői fiókjának vezető-helyettese elmondta, hogy a ceglédiek 2007 karácsonyán kétmillió forint értékű műszert kaptak, 2008-ban szórakoztató rendezvénnyel kedveskedtek az osztályon lévő beteg gyermekeknek, s a most 284 ezer forintnyi könyvet és játékot adtak át. Idén a gyömrői körzethez tartozó három bankfiók a tárgyi felajánlásoknak és a helyiségeikben kihelyezett ügyfélládákban összegyűlt pénznek köszönhetően 5200 ajándékot juttatnak 33 intézmény számára.

Az ajándékokat megköszönő osztályvezető főorvos dr. Surányi Lajos többek között azt mondta: „ A gyermekeket a felnőtteknél is jobban megviseli a kórházi ellátás. A mesekönyvek, valamint a társas- és egyéb játékok mindig jól jönnek, hiszen ezek igazi fogyóeszközök a használat és a gyakori tisztítás, fertőtlenítés miatt.”