I. Belgyógyászati Osztály

Utoljára módosítva: 2023-12-29

Az I. Belgyógyászati osztály a főépület negyedik emeletén helyezkedik el. Alapvető feladata illetékességi területének általános belgyógyászati fekvőbeteg ellátása. A felvevő területhez 37 háziorvosi körzet tartozik közel 40 000 lakossal. A szervezett ágyak száma 65, ebből gastroenterológiai profilú 5, nephrológiai profilú 5 ágy. A endokrinolgia, anyagcsere és diabetológiai ágyak száma 13, melyek az ötödik emeleten kerültek elhelyezésre. A nagy forgalmú általános belgyógyászati osztályon ellátásra kerül valamennyi beteg a szakmai módszertani levelekben definiált és a társszakmák felé működő integráció elvei alapján. Az általános belgyógyászati tevékenység keretében a következő fő betegségcsoportokat látjuk el:

  • cerebrovascularis,
  • légzőrendszeri,
  • keringési,
  • emésztőrendszeri,
  • máj- és hasnyálmirigy,
  • kötőszöveti,
  • endokrin és anyagcsere,
  • vese- és húgyúti,
  • vér- és vérképzőrendszeri betegségek.

Az átlagos belgyógyászati osztályok színvonalánál többet nyújtunk az echocardiographia, a hasi UH diagnosztika, valamint a gasztroenterológiai és nephrológiai betegek kezelése, gondozása tekintetében. Az osztály 5 ággyal nyújt kórházi hátteret a gastroenterológiai, valamint 4 ággyal a nephrológiai betegek ellátásához. Bekapcsolódott a FMC Ceglédi Dialízis Központjának működésébe: a vesebetegek kivizsgálásaiba és a haemodialysalt betegek szövődményeinek kezelésében.

Osztályunkon az év minden napján van orvosi ügyelet, ahol fontos a kutató, éber figyelem, az empátia iránti érzékenység. Csak betegség alapján teszünk különbséget a betegek között. Az egészségügyi személyzet mindig segít az egészségileg bajba jutott embereken. Az osztályon dolgozók valamennyien azért küzdenek, hogy a betegek minél magasabb színvonalú, emberséges ellátást kapjanak.

Betegeink átlag életkora 65 év feletti. 2018-ban összesen 2227 fő beteget vettünk fel. A szakambulanciánkon, a III. Belgyógyászati ambulancián 1876 fő beteget láttunk el.

Ápolónőink OKJ-s ápolói képesítéssel 12-24 órás időbeosztásban dolgoznak. A többségük több éves szakmai múltra tekint vissza.

Több évtizede gyakorló helyet biztosítunk az Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, valamint az orvostanhallgatók számára.

Az osztály munkáját segíti három adminisztrátor, egy gyógytornász, egy betegszállító, egy laboros, egy dietetikus, a Takarító szolgálat és az Intézmény valamennyi kiszolgáló, diagnosztikai és társosztálya.

Az osztály dolgozói összeszokott, tehetséges és lendületes közösséget képeznek, mely a szakmai munka minőségi elvégzése mellett figyelmet fordít betegeik szociális állapotára és lelki gondozására is.

AZ OSZTÁLY ORVOSAI

NÉV BEOSZTÁS SZAKVIZSGÁK
Dr. Szepessy Gábor osztályvezető belgyógyászat
Dr. Kecskés László főorvos, osztályvezető helyettes belgyógyászat, kardiológia, licencek: felnőtt transtor. echokardigraphia
Dr Csomai Károly rezidens
Dr. Villám Bence rezidens

AZ OSZTÁLY ELÉRHETŐSÉGEI

Osztályvezető főorvos: Dr. Szepessy Gábor

telefon mellék: 245

e-mail cím: Szepessy.Gabor[kukac]toldykorhaz.hu

 

Vezető ápoló: Szabó Nikoletta

telefon mellék: 329

e-mail cím: Szabó.Nikoletta[kukac]toldykorhaz.hu

Osztályos iroda telefon melléke: 241

 

Férfi oldal:

Nővérpult telefon melléke: 247

Betegtelefon:  422

Női oldal:

Nővérpult telefon melléke:  248

Betegtelefon: 423