Gyógyszertár

Utoljára módosítva: 2022-11-07

A Központi Gyógyszertár feladata az intézeti gyógyszerellátás megszervezése, a szakszerűség, a betegbiztonság, a folyamatosság és a gazdaságosság általános szempontjainak érvényesítésével.

Tevékenységünk azt szolgálja, hogy Intézetünk gyógyító egységei számára a szükséges gyógyszerek rendelkezésre álljanak; mind a beszerzések, mind a gyógyszeres kezelések a szakmai és gazdasági szempontok együttes figyelembe vételével történjenek.

Kórházunk szakmai tevékenysége sokrétű. Feladatunk mintegy ötven gyógyító egység gyógyszerészeti ellátása, mely a gyógyszerellátás mellett magába foglalja a gyógyszerekhez kapcsolódó tájékoztató tevékenységet is.

Munkánk fontos része a naprakész számítógépes dokumentáció. Fekvőbeteg osztályai, részlegei, járóbeteg szakrendelései, diagnosztikai egységei a gyógyszertárral közvetlen számítógépes összeköttetésben állnak. A szakmai információkhoz több számítógépes adatbázis, illetve az internetes szakmai honlapok elérhetősége áll rendelkezésre a Központi Gyógyszertárban.

Magisztrális gyógyszerkészítő tevékenységünk során a Magyar Gyógyszerkönyv, a Formulae Normales szerint, valamint a kórházunkban alkalmazott egyedi előíratok alapján készítjük el a gyógyszereket.

A Központi Gyógyszertár közvetlen lakossági gyógyszerellátást végző egysége, a TOLDY GYóGYSZERTáR a kórház területén, az intézeti gyógyszertártól elkülönítve működik. Járóbetegeink, otthonukba bocsátott fekvőbetegeink, intézetünk dolgozói részére így a kórház területén lehetőség nyílik gyógyszereik beszerzésére.

A GYÓGYSZERTÁR GYÓGYSZERÉSZEI

NÉV BEOSZTÁS SZAKVIZSGÁK
Dr. Pipicz Edit intézeti vezető főgyógyszerész gyógyszerhatástan, kórházi-klinikai gyógyszerészet
Dr. Sivók-Bíró Anita szakgyógyszerész gyógyszerhatástan, kórházi-klinikai gyógyszerészet
Dr. Guba Zoltán szakgyógyszerész gyógyszertár vezetés, üzemeltetés
Csehné dr.Takács Zsuzsa szakgyógyszerész kórházi-klinikai gyógyszerészet
Dr. Majercsik Bence gyógyszerész

AZ OSZTÁLY ELÉRHETŐSÉGEI

Főgyógyszerész: Dr. Pipicz Edit
telefon mellék: 158


Vezető asszisztens: Kósik Tiborné

Intézeti gyógyszertár/iroda
telefon mellék: 207

Toldy Patika

telefon mellék: 178