Krónikus belgyógyászati osztály

Utoljára módosítva: 2022-05-18

Osztályunk feladata, az ápolás, felügyeletre szoruló betegek ápolása, akiknek gondozása különböző okok miatt otthonában nem megoldható. A felvételhez szükséges a beteg, vagy gyámjának beleegyezése. öt nyolc ágyas, egy négy ágyas kórteremmel rendelkezünk, tehát összesen 43 ágy áll rendelkezésre. A betegek átvétele főként az akut osztályokról történik, az otthonról felvett betegeknél igazgatói engedély szükséges.
Osztályunk Pest megyéből 183.314 lakos számára biztosít ellátást.

A betegek felvétele előjegyzés alapján történik, melyet a beteg kezelőorvosa kezdeményez. Az ellátás nem egész életre szól, de az osztály krónikus jellegéből következően hónapokig biztosítjuk az ellátást. Ezen idő alatt elindítjuk (ha szükséges) a beteg szociális otthoni elhelyezését.

Mivel minden osztályról veszünk át beteget, tevékenységünk igen sokrétű. Főleg súlyos állapotú betegek kerülnek felvételre. A mozgásukban sérült betegekhez napi 2 órában gyógytornász biztosított, de az ápoló személyzet is tevékenyen részt vesz a betegek mozgatásában.

Biztosítjuk vallásuk gyakorlását, szociális asszisztensünk intézi a betegek anyagi ügyeit, foglalkoztatásukról gondoskodik.

Három hónapos krónikus ellátás igénybevétele után az ápolásért napi 1200 forintot kell fizetni. A pénzt a kapott számla alapján intézetünk pénztárába kell befizetni. A számlát két hetente állítják ki, ezért kérjük a hozzátartozókat, hogy erre figyelni szíveskedjenek.

AZ OSZTÁLY ELÉRHETŐSÉGEI

Osztályvezető főorvos: Dr. Marton Zoltán
telefon mellék: 354
Vezető ápoló: Rimóczi Rita
telefon mellék: 387
Osztályos iroda telefonszáma: 359
Nővérpult telefonszáma: 215