Krónikus belgyógyászati osztály

Utoljára módosítva: 2023-12-01

Osztályunk feladata, az ápolás, felügyeletre szoruló betegek ápolása, akiknek gondozása különböző okok miatt otthonában nem megoldható. A felvételhez szükséges a beteg, vagy gyámjának beleegyezése. Öt nyolcágyas, egy négyágyas kórteremmel rendelkezünk, tehát összesen 43 ágy áll rendelkezésre. A betegek átvétele főként az akut osztályokról történik, az otthonról felvett betegeknél igazgatói engedély szükséges. Osztályunk Pest Vármegye 24 településének 147 534 lakosa számára biztosít ellátást.

A betegek felvétele előjegyzés alapján történik, melyet a beteg kezelőorvosa kezdeményez. Az ellátás nem egész életre szól, de az osztály krónikus jellegéből következően hónapokig biztosítjuk az ellátást. Ezen idő alatt elindítjuk (ha szükséges) a beteg szociális otthoni elhelyezését.

Mivel minden osztályról veszünk át beteget, tevékenységünk igen sokrétű. Főleg súlyos állapotú betegek kerülnek felvételre. A mozgásukban sérült betegekhez gyógytornász biztosított, de az ápoló személyzet is tevékenyen részt vesz a betegek mozgatásában.

Biztosítjuk vallásuk gyakorlását, szociális munkás intézi a betegek anyagi ügyeit és szociális otthoni elhelyezésüket kezdeményezi.

Hat hónapos krónikus ellátás igénybevétele után az ápolásért napi 1 500 forintot kell fizetni. Az ápolási díjat a kapott számla alapján intézetünk pénztárába, illetve átutalással lehet befizetni. A számlát kéthetente állítják ki, ezért kérjük a hozzátartozókat, hogy erre figyelni szíveskedjenek.

 

AZ OSZTÁLY ELÉRHETŐSÉGEI

Telefon: +36/53/310-011

Osztályvezető főorvos: Dr. Marton Zoltán
telefon mellék: 354

Vezető ápoló: Rimóczi Rita
telefon mellék: 354

Osztályos iroda: 359-es mellék

Nővérpult: 215-ös mellék