Szélforgó Családi Napközi megnyitó

Utoljára módosítva: 2017-11-13

[slideshow_deploy id=’2432′]
„Manóbukfenc” hétfőn, „Gyönyörű mesevár” kedden, „Természetközelben” szerdán,” Kicsi művészek tanodája” csütörtökön, és „Cini-cini muzsika”program várja pénteken a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet kórháza udvarán a hajdani baleseti sebészet műtője helyén a dolgozók apró, 0-3 év közötti csemetéit a szeptember idusán ünnepélyes keretek között átadott 14 apróságot befogadó családi napközi. Az étkeztetést természetesen a kórház élelmezési osztálya biztosítja. Az eseményen megjelent Hegedűs Ágota alpolgármester.

A megnyitón óriási sikert aratott két gyermekeknek mesélő gyermek. Sipos Angéla Tamara a Tápiószelei Blaskovich János Általános Iskola harmadikos diákja, míg testvére Sipos Tamás a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium kisgimis 5. osztályos tanulója. A gyermekintézményt felszentelte a református nagytiszteletű Hánka Levente, valamint a római katolikus plébánia papja Maczák Tamás.

Dr. Pusztai Dezső főigazgató elmondta, hogy a beruházás az Új Széchenyi Terv Társadalmi Operatív Programja keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg száz százalékos támogatással 36,6 millió forintból. A Szélforgó Családi Napközi munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között gondoskodik az apróságokról négyszeri étkezéssel és foglalkozásokkal. A havi térítési díj 12 ezer forint, de lehet kérni elhelyezést egy, vagy félnapra, de akár néhány órára is. A gyermekek ellátásáról a kórház élelmezési osztálya gondoskodik, s a meleg kosztot a saját konyhájukon főzik. A vezetőnő mellett négy szakképzet gondozó foglalkozik a kicsinyekkel.

Kőhalmi