Category Archives: Kórházunkról

Köszönőlevelek

Molnár László köszönőlevele Tisztelt Vezetőség !2012. 08. 05-én egy kisebb baleset ért, ezért kénytelen voltam felkeresni a baleseti ambulanciát.Szeretnék köszönetet mondani az ügyeletben lévő Dr. Bálint Zoltán főorvos úrnak és a rtg-ben lévő doktornőnek , akik emberséges, kedves módon bántak velem. A doktor úr részletesen tájékozatott a sérülésről, és a teendőimről, a megfelelő gyógyulás érdekében.A… Read More »

Az ápolásban dolgozók képzéséért és segélyezéséért alapítvány

Az Ápolásban Dolgozók Képzéséért és Segélyezéséért Alapítvány A ceglédi Toldy Ferenc Kórház szakdolgozóinak, ápolóinak, nővéreinek, asszisztenseinek képzését szolgáló alapítvány. Az Alapítvány 1993. óta működik induló vagyona 42.205 Ft volt. Az Alapítvány nyitott, így az Alapítvány vagyona az induló vagyonon túlmenően elsősorban az Alapítványhoz csatlakozó természetes, jogi személyek, jogi személyiséggel nem bíró társulások pénzbeli és egyéb… Read More »

Alapítvány a szívbetegekért, a ceglédi kórházért

Az “Alapítvány a szívbetegekért, a ceglédi kórházért” alapítvány 1993. óta működik.Az Alapítvány 1998-tól közhasznú szervezetnek minősül. Az Alapítvány 1997-től kezdődően folyamatosan növekvő összegben – évente az 1 millió forintot meghaladóan – kap támogatást az 1 %-os SZJA felajánlásokból.Az Alapítvány bruttó pénzforgalma működésétől kezdődően meghaladta a 90 millió forintot. Az Alapítvány közreműködésével történt a kardiológiai őrző… Read More »

Rólunk írták

Semmelweis Nap és Ápolók Napja Ceglédi Kék Újság 2013. július 10. – 10. oldal Vízszintesből a világ egészen más… Ceglédi Kék Újság 2013. július 17. – 8. oldal Bemutatjuk a ceglédi kórházat II. – A gyógyító kés Ceglédi Kék Újság 2013. július 31. – 10. oldal Bemutatjuk a ceglédi kórházat III. – Szülészet és mosoly… Read More »

Névadónkról

A ceglédi kórház névadója, Toldy Ferenc (Buda, 1805. augusztus 10. – Budapest, 1875. december 10.), kiváló orvos, nyelvész, irodalmár és történész, aki jeles résztvevője volt a múlt században a magyar függetlenségért és kultúráért küzdő szellemi mozgalmaknak. Pályáját orvosként kezdte, a táplálkozástudomány és a járványok elleni harc területén ért el jelentős eredményeket, tíz évig tanszékvezető volt… Read More »

Kórházunk története

Kórházunk rövid története Az első ceglédi Kórház a Pesti út melletti “Vörös ökörhöz” címzett fogadó épületében kezdte meg működését 1873-ban 23 ággyal. A kórház alapító levele Czeglédi Városi ápolda nevet említ. 1929-ben új városi közkórház építését kezdték el a Törteli úton, a valaha itt működő katonai lazarett átalakításával, újabb épületek emelésével. 1930. március 27-én érkeztek… Read More »