Category Archives: Központi diagnosztikai osztályok

Patológiai osztály

A jelenleg hatályos törvények szerint minden élő emberből eltávolított szervet, szövetet kórszövettani vizsgálatra kell küldeni. Kizárólag kórszövettani vizsgálat alapján lehet elvégezni az orvostudomány három legsúlyosabb terápiás beavatkozását: a szervek csonkolását/eltávolítását, a sugárterápiát illetve citosztatikus kezelést. Ezért a daganatos betegségek hatékony kezelése sem képzelhető el előzetes kórszövettani vizsgálat nélkül, mert egyedül ez a vizsgálat tudja pontosan… Read More »

Radiológiai osztály

Kedves Betegünk! AZ OSZTÁLY ELÉRHETŐSÉGEI Telefon: 53/310-011 Röntgen és UH vizsgálatok előjegyzése: 142 mellék CT vizsgálatok előjegyzése: 148 mellék Orvosi szoba: 313 mellék Vezető asszisztens : 524 mellék Leletező: 149 mellék Emlőszűrés és mammográfia 285 mellék A Radiológiai Osztály az Intézmény ellátási területének fekvő-, és járó betegeit látja el. 2013-ban 45.000 beteg összesen 82.000 vizsgálatát… Read More »

Transzfuziológia, véradó szolgálat

AZ OSZTÁLY TÖRTÉNETE A Ceglédi Városi Kórházban 1961-ben alakult meg a Vértranszfuziós állomás a kórház önálló osztályaként. Ennek jelentősége abban állt, hogy nemzetközileg is a “Transzfúziós Medicina” csak a 80-as évek elejétől volt célkitűzés 1961-ben már széleskörű klinikai képzettségű szakemberek sora, valódi kutatóként dolgozott az Országos Hematológiai és Vértranszfúziós Intézetben és irányította a szakmai munkát.… Read More »

Központi laboratórium

BEMUTATKOZÁS Laboratóriumunk a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Központi Laboratóriuma. Cegléd és környéke – Abony, Albertirsa, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Mikebuda, Pilis, Tápiószőlős, Törtel – háziorvosi és házi gyermekorvosi körzet pácienseinek klinikai laboratóriumi szakellátását biztosító szervezeti egység, természetesen a kórházi fekvőellátás mellett. Azon laboratóriumi vizsgálatok vonatkozásában, melyeket a nagykőrösi laboratóriumban nem végeznek, szintén… Read More »