Richter Egészségváros

Utoljára módosítva: 2024-05-10

Ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal és szórakoztató programokkal vár a Richter Egészségváros!

Június 1-jén a ceglédi Szabadság téren az egészségé lesz a főszerep, ugyanis a településre érkezik a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat egészségmegőrzést támogató programsorozata 2009 óta járja az országot, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül biztosítson a lakosok számára lehetőséget számos hiánypótló egészségügyi szűrésen, tanácsadáson való részvételre, és egyúttal támogassa a helyi egészségügyi intézményt.

Az Egészségváros az elmúlt több mint egy évtized alatt olyan rendezvénnyé vált, amely a tartalmas egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak, szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínálva minden korosztály számára. A programokon és az egészségügyi szűréseken kortól függetlenül bárki részt vehet. Az eseményre látogatók ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetet is támogathatják, hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forint értékű adományponttal növelik a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Így a résztvevők aktivitásától függ, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: az orvosi eszközbeszerzést.

A rendezvény az Egészségsétával kezdődik: 9 órakor a Kossuth térről egy közös napindító sétával érkeznek a résztvevők az esemény helyszínére, a Szabadság térre.

A rendezvényre történő első belépésért dupla, 1.000 forint értékű adománypont jár, így az Egészségséta résztvevői már kora reggel 1.500 forint értékű adományponttal támogathatják az intézményt.

A Szabadság téren közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók. Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, inbody testösszetétel mérés, migrén szűrés és tanácsadás, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, diabetológia, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai tanácsadás is. A Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet dolgozói az alap szűréseken és tanácsadásokon túl carotis ultrahang szűréssel is várják a helyszínre látogatókat.

A szűréseken és tanácsadásokon kívül változatos színpadi és családi programokon is részt vehetnek az érdeklődők: 9:45-kor Katus Attila várja a színpad elé a mozogni vágyókat egy izgalmas aerobik-órára, de a helyszínre látogatók a nap során számos táncelőadást és bemutatót is láthatnak. 10:30-kor Rudolf Péterrel, a Richter Gedeon életét bemutató Nem tűntem el c. film főszereplőjével egy színpadi beszélgetés keretein belül találkozhatnak az érdeklődők, 14:30 órakor Kollányi Zsuzsi lép a színpadra, 16:00-kor pedig Molnár Andival táncolhatnak közösen a rendezvény résztvevői.

A Richter a Nőkért sátorban egész nap érdekes életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Béres Alexandra és Molnár Andrea jóvoltából, míg a legkisebbeknek bábszínház, gyermeksarok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás és elsősegély bemutató nyújt szórakozást.

A személyes jelenlét mellet online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, ugyanis a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet számára.

További információ és a részletes program a www.egeszsegvaros.hu weboldalon, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalon és a Richter Egészségváros – Cegléd Facebook eseményen belül érhető el.