Dr. Pusztai Dezső, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetője lett Pest vármegye díszpolgára

Utoljára módosítva: 2024-02-09

Dr. Pusztai Dezső, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetője lett Pest vármegye díszpolgára, az elismerő díjat a Vármegyenapon vette át.

 

„Pest Vármegye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 364 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. A Vármegyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A vármegye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a vármegye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Ekkor köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

 

Az ünnepséget Csenger Tibor, a Nyitra megye alelnöke nyitotta meg, majd Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke köszöntötte a vendégeket.

 

Szabó István úgy fogalmazott, hogy „…büszkék vagyunk a Megyenapra. Mert ma nem csak a nemzet legnagyobb alakjaira emlékezünk. Nem csak azokra az emberekre, akik nemzeti ipart, tudományt, hidat és vasutat építettek. Szabad és szuverén Magyarországot. Mi azokra vagyunk igazán büszkék, akik átvették a feladatot. Önökre, akik bebizonyították, hogy nemzet ma is él. Amikor méltó módon, és felelősséggel haladnak tovább az elődök által megkezdett úton, együtt építve városokat és közösségeket, a magyar nemzet sorsát és jövőjét.” Beszédét azzal zárta, hogy megköszönte a díjazottak munkáját, akik példát mutattak minden itt élő embernek, hogy milyen értéket teremt a szakmai kiválóság, az emberfeletti teljesítmény és a szilárd akarat.

Pest Vármegye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott dr. Pusztai Dezső részére több évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül.”

 

http://www.pestmegye.hu/38-fooldali-slider/4706-pusztai-dezso-lett-pest-varmegye-diszpolgara