Mária evangélium 2011

Utoljára módosítva: 2017-11-13

A Ceglédi Toldy Ferenc Kórház I. Belgyógyászati Osztály Dolgozói örömmel fogadták, Revuczky Katerina rendezvényszervező önzetlen, példaértékű és a mai világban egyre ritkábban előforduló kezdeményezését egy jótékonysági est szervezésére.

A műsorra 2011. február 13-án 16 órakor az Evangélikus Templomban került sor. Az előadás Balaton János gitárkísérettel előadott dalaival kezdődött, majd a címszereplő Sáfár Mónika (Mária), Sasvári Sándor (Jézus), Tolcsvay László (János), a Rotunda énekegyüttes és szólistái által felcsendült a Mária Evangéliuma, Tóthné Mózer Annamária vezényletével.
A Mária Evangéliuma műfajilag oratórium, mely több tételes, nagyszabású, vallásos tárgyú drámai elbeszélő mű, énekkarra, magánének szólamokra és zenekarra.
A cselekmény összekötő szövegét, az elbeszélő Tolcsvay László énekelte.
Az oratóriumban először elevenedett meg az evangélium úgy, hogy az anya szempontjából dolgozta fel a bibliai történetet. A középpontban nem Jézus, hanem az anyaság, a női sors szépsége és tragikuma állott.

A bevételt, ami 250.000Ft volt, Sasvári Sándor és Revuczky Katerina a műsort követően adták át intézetünk főigazgatójának, Dr. Pusztai Dezsőnek, az I. Belgyógyászati Osztály javára. A bevételt az osztály munkatársai, a betegek kényelmét szolgáló bútor vásárlására fordítják.

Az intézet vezetősége és az osztály dolgozói ezúton is szeretnék megköszönni a rendezvényszervező és a művészek nagylelkű felajánlását. Köszönetünket fejezzük ki Péter Zoltánnak, a templom lelkészének, hogy lehetővé tette a templomban történő előadást. A jótékonysági esten megjelent városunk polgármestere, Földi László is, aki jelenlétével emelte az est színvonalát.