Category Archives: Fekvőbeteg osztályok

Traumatológiai osztály

A kórházban baleseti sebészeti osztály 1957. óta működik. Egy évvel az Országos Baleseti Intézet megalapítása után Dr. Anka Péter főorvos szervező munkája nyomán alakult meg az önálló baleseti sebészet. Az osztály története A Ceglédi Kórház Baleseti Sebészeti Osztálya 1957. június 1-én kezdte el működését. Az országos viszonylatban is korai időpontot magyarázza, hogy az addig a… Read More »

Urológiai osztály

Osztályunk munkája a járó- és fekvőbeteg ellátásból tevődik össze. Fekvőbeteg ellátás: Cegléd, Törteli út 1.-3. 2700 Kórház főépület II. emelet Telefon: 53/310-011 (a kórház központi hívószáma) mellékek:                      512 – osztályvezető főorvos                      210 – főorvosi szoba                      220 – orvosi szoba                      211 –osztályos iroda                      224 – főnővéri szoba                      228 – nővérpult… Read More »

Sürgősségi betegellátó osztály

AZ OSZTÁLY TÖRTÉNETE Intézményünkben 2006. február 01- én alakult meg az SO2 minősítésű Sürgősségi betegellátó Osztály. Ezáltal egykapus kórházi betegellátó rendszer került kialakításra, mely a betegek számára gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a kivizsgálást és a végleges ellátáshoz jutást. Az osztály dinamikus közegben működik, melynek következtében az évek során mind strukturálisan, mind funkcionálisan folyamatosan változott. Jelenleg… Read More »

Szemészeti osztály

FEKVŐBETEG ELLÁTÁS A Szemészeti Osztály 1978-ban költözött a mai helyére a Törteli útra ceglédi Toldy Ferenc Kórházba, előtte a mai Tüdőgondozó épületében – Pesti úton – működött. A főépülettől külön álló, pavilonszerű „G” épületben helyezkedik el. 2021-ben a Sanamed Nonprofit Kft. teljes mértékben felújította és korszerűsítette osztályt. A szakmai és műszeres fejlődés folyamatos. Az elmúlt… Read More »

Szülészet-nőgyógyászati osztály

Osztályunk munkája két fő részből áll. Az egyik a fekvőbeteg, másik a járóbeteg ellátás. Fekvőbeteg ellátás: 2700. Cegléd, Törteli út 1-3. Telefon: 53/310-011 (a Kórház központi száma) Mellékek: 227 – Osztályos iroda 164 – Osztályvezető főorvos – Dr. Endrődi Tamás 231 – Osztályvezető főnővér – Harkály Szilvia 237 – Terhespathologia – Nőgyógyászat nővérpult 234 –… Read More »

Krónikus belgyógyászati osztály

Osztályunk feladata, az ápolás, felügyeletre szoruló betegek ápolása, akiknek gondozása különböző okok miatt otthonában nem megoldható. A felvételhez szükséges a beteg, vagy gyámjának beleegyezése. Öt nyolcágyas, egy négyágyas kórteremmel rendelkezünk, tehát összesen 43 ágy áll rendelkezésre. A betegek átvétele főként az akut osztályokról történik, az otthonról felvett betegeknél igazgatói engedély szükséges. Osztályunk Pest Vármegye 24… Read More »

Pszichiátriai osztály és II. Pszichiátriai rehabilitációs osztály

Az osztály területéhez tartozó lakosság sürgősségi és rehabilitációs ellátását végzi. Akut ellátás szempontjából 200.757 fő, rehabilitációs ellátás szempontjából 229.792 fő tartozik az osztályhoz. Osztályunk 55 ágyas aktív és 68 ágyas rehabilitációs részlegből áll. 1997 óta működik a jelenlegi szervezeti formában. A felvételre kerülő betegek többsége az aktív részlegre kerül. Amennyiben a kezelésük hosszabb időt vesz… Read More »

Sebészeti osztály

A Sebészeti osztály 57 ággyal működik, ebből 47 ágy általános sebészeti, 10 ágy érsebészeti specialitással finanszírozott. A Sebészeti osztály a magyarországi városi kórházak hasonló intézményei közül kitűnik széleskörű tevékenységével. A tervezett sokirányú szakmai képzéssel, a sebészeti alapszakma mellé az itt dolgozó szakorvosok olyan második szakorvosi képzettséggel rendelkeznek, amely nemcsak a sebészeti szakmán belüli speciális ellátások,… Read More »

Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály

AZ OSZTÁLY TÖRTÉNETE Intézményünk Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya a Pest Megye déli részének közel 170 ezer lakos gyermek populációjának kórházi fekvő- és járóbeteg szakellátását biztosítja 0-16 éves korig. A gyermekellátás kórházi osztály formájában 1952 óta létezik, Dr. Jójárt József gyermekorvos alapította. 1970-ben költözött jelenlegi helyére, az főépület VII. emeletére. A hetvenes és a nyolcvanas években… Read More »

Fül-orr-gégészeti osztály

Osztályunk az Intézmény Törteli úti telephelyén a főépület VI. emeletén található. 15 ággyal működik. Ellátási területünk az Intézmény fekvőbeteg ellátási területének megfelelően Délkelet Pest megyére, mintegy 168 000 lakosra terjed ki. Az osztályhoz tartozó szakrendelések működnek a Rendelőintézetben a Rákóczi u.7. alatti telephelyen: I. Fül-orr-gégészet szakrendelés Audiológiai szakrendelés Vizsgálatra jelentkezni az 53/505-651-s telefonszámon, illetve hallásvizsgálatra… Read More »